DECLARACIÓN PARA BOICOTEAR LAS ELECCIONES AL “PARLAMENTO EUROPEO” – TRADUCCIÓN NO OFICIAL AL RUMANO

Proletari din toate tările, uniți-vă!

JOS CU ALIANȚA IMPERIALIȘTILOR!

BOICOTAȚI ALEGERILE PENTRU „PARLAMENTUL EUROPEAN”!

Milioane de oameni sunt chemați să participe la viitoarele alegeri europene. Între 6 și 9 iunie, alegătorii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) vor alege 720 de membri ai Parlamentului European. Imperialiștii îndeamnă masele să participe masiv la aceste alegeri, folosind în acest scop toată puterea lor de propagandă (teama de război imperialist în întreaga Europă, teama de terorism, false iluzii cu privire la reforme care să rezolve problemele maselor…). Uniunea Europeană s-a născut ca o alianță a imperialiștilor și așa rămâne și astăzi. Nu există nicio posibilitate de a avea o Europă „socială” sau „democratică” sub imperialism. De aceea, ei solicită o participare ridicată: vor să legitimeze în fața opiniei publice proiectele reacționare ale imperialismului.

Politicile reacționare ale UE și diferențele care există între diferitele state membre nu se datorează „jocului democratic” din cadrul instituțiilor politice (Consiliu, Parlament, summituri…), ci mai degrabă complicității și luptei imperialiștilor. Uniunea Europeană nu este un bloc, sau un „imperialism european”, ci o alianță a țărilor din Europa, sub hegemonia Germaniei – în complicitate și în luptă cu Franța, care încearcă să-și sporească puterea – în disputa cu imperialismul american. Celelalte țări imperialiste (Italia, Spania, Belgia, Finlanda…) caută să profite și să-și îmbunătățească pozițiile. De aceea, nu există un „imperialism european”.

Militarizarea UE în ultimii ani este cunoscută, mai ales după războiul de agresiune al imperialismului rus în Ucraina. Profitând de această agresiune imperialistă, UE și-a intensificat discursul belicos și și-a sporit procesul de militarizare. Mai mult buget militar, mai mult armament, mai multă represiune… Cu o militarizare mai mare, ei vor să reprime masele și să amâne revoluția. În plus, ei caută o opinie publică speriată în favoarea războiului imperialist. Ei caută să devină noi superputeri și să conteste hegemonia deținută acum de imperialismul american, împărțind o nouă pradă a lumii prin intermediul unui război mondial. Acesta este motivul pentru care Germania și Franța bat tobele războiului prin discursurile lor belicoase și prin creșterea operațiunilor militare.

Imperialiștii jefuiesc națiunile asuprite din Europa de Est și de Sud și din țările baltice. Deși imperialismul nu are nevoie ca o națiune asuprită să se afle în UE pentru a o subjuga, această apartenență facilitează lucrurile, aducându-le în cadrul politicii comune pentru a le domina mai ușor: Grecia, România, Bulgaria, Bulgaria, Polonia, Lituania… În timpul ultimului summit UE din martie, procesul de încorporare a Bosniei-Herțegovina a atins un nou nivel. Astfel, ea se alătură Serbiei, Muntenegrului și Macedoniei de Nord, care erau deja candidate. Imperialismul este insațiabil și cere din ce în ce mai mult. În afara Europei, imperialiștii împart lumea prin desfășurarea unei „politici externe comune” în care profiturile lor cresc.

Politicile comune urmărite de UE sunt în mod deschis reacționare, criminale și în slujba imperialiștilor. Uniunea nu poate fi schimbată din interior. Un instrument de opresiune este un instrument de opresiune. Există multe exemple. În politica parlamentară, fondurile sociale europene (FSE) sunt folosite pentru a șantaja națiunile asuprite, membre ale UE, să accepte condițiile imperialiștilor. În industrie, aceștia propagă în mod ipocrit „ecologia” pentru a favoriza exportul de capital financiar către națiunile asuprite din afara UE. La frontiere, diferitele pacte de migrație au transformat Mediterana într-o groapă comună, comițând un genocid împotriva a mii de oameni. În mediul rural, politica agricolă comună (PAC) subjugă micul producător în fața monopolurilor. În cultură, finanțează proiecte culturale și sociale care promovează „spiritul european”. Adică, individualismul, democrația burgheză și anticomunismul. Toate acestea într-o accelerare tot mai sporită a militarizării și belicismului.

Dar reacționarizarea crescândă a UE, militarizarea și discursul belicos nu reprezintă o dovadă a triumfului UE. Dimpotrivă, este o dovadă a crizei și descompunerii sale profunde. De la începutul acestui deceniu, criza imperialismului și a capitalismului birocratic s-a înrăutățit în întreaga lume, adâncindu-i descompunerea. Imperialiștii nu mai pot continua să conducă așa cum o făceau înainte. Principala contradicție în momentul de față – și, în același timp, principala contradicție a imperialismului – este contradicția dintre națiunile asuprite și superputerile și puterile imperialiste. Combativitatea maselor îi face pe imperialiști, reacționari și revizioniști să se înspăimânte. Încetul cu încetul, o nouă perioadă de revoluții se manifestă ca parte a Noului Mare Val al Revoluției Proletare Mondiale.

Acest lucru se întâmplă peste tot în lume și, în mod logic, și pe „bătrânul continent”. Mobilizările și luptele de solidaritate cu eroica Rezistență Națională Palestiniană demonstrează ipocrizia democrației burgheze, unde, în ciuda represiunii, masele luptă și vor continua să lupte pentru Palestina. Protestele tineretului proletar, în special în Franța, arată că imperialismul este un tigru de hârtie. Protestele împotriva politicii agricole comune (PAC) au determinat mii de fermieri din aproape toate țările europene să iasă în stradă. Luptele împotriva politicii rasiste de migrație arată că masele luptă pentru solidaritate internațională. Întreaga Europă este un butoi cu pulbere care poate exploda în orice moment. Pe scurt, situația arată criza și descompunerea imperialismului și modul în care masele caută o direcție. Această direcție poate fi dată doar de avangarda acestora, Partidul Comunist.

Această situație determină sarcinile revoluționarilor: să constituie sau să reconstituie partide comuniste ghidate de marxism-leninism-maoism pentru a face revoluția, pentru a prelua puterea prin război revoluționar, prin război popular.

Masele nu au încredere în democrația burgheză și în administratorii ei. Condițiile obiective pentru revoluție nu au fost niciodată atât de favorabile ca acum. Trebuie să dezvoltăm ferm și cu îndrăzneală condițiile subiective. Să ne bazăm pe mase, să demascăm instituțiile imperialiste, să risipim falsele iluzii parlamentare, să criticăm pe revizioniștii și oportuniștii care caută să legitimeze următorul lider burghez. Să desfășurăm o campanie puternică de boicotare care să denunțe UE ca fiind o alianță a imperialiștilor. Un vot exprimat este un vot pentru burghezie. Nu este un vot al muncitorilor la urnele de vot. Steagul albastru cu 12 stele este mai jos ca niciodată. Haideți să arborăm steagul roșu cât mai sus.

JOS CU ALIANȚA IMPERIALIȘTILOR!

BOICOTAȚI ALEGERILE PENTRU „PARLAMENTUL EUROPEAN”!

Semnatari:

Comitetele pentru înființarea Partidului Comunist (Maoist) din Austria

Comitetul Steaua Roșie, Danemarca

Comitetul Maoist din Finlanda

Partidul Comunist Maoist (Franța)

Comitetul Steagul Roșu, Germania

Comitetul Comunist din Țările de Jos (Olanda)

Slujiți Poporul – Liga Comunistă din Norvegia

Partidul Comunist Maoist – Statul spaniol

Previous post Chile: [Urgente] La toma 17 de Mayo RESISTE!!!!
Next post Turquía: El 1º de Mayo de 2024 en Estambul muestra la verdad para los obreros y revolucionarios